Húsvéthoz híven húsvéti receptet tennék most közzé, amit itt találtam. Nagyon mutatós, és mellette még finom is.
- 6 tojás
- 6 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 kk mustár
- 10 dkg majonéz
- 12 szem egész bors a szemeknek
- sárgarépa a csőröknek
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük, és meghámozzuk.
- A tojások aljából levágunk egy szeletet, hogy talpra tudjuk őket állítani.
- Egy hegyes késsel cakkosan bevágjuk a fehérjét, és óvatosan kivesszük a sárgáját.
- A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, a reszelt sajttal, és a mustárral.
- A masszát púposan visszatöltjük a fehérjébe, és rátesszük a "kalapokat".
- A szemek helyére borsokat teszünk.
- A sárgarépából vékony szeletet vágunk, majd kicsi háromszögeket, és a csőr helyére tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése