Ugyan még nem lett tökéletes a bonbon (nem fedte mindenhol a mélyedéseket a csoki, a teteje azért ilyen), de nem volt olyan nehéz és nagyon finom lett. Más jó recepteket is találtam a blogon, úgyhogy azt hiszem innentől kezdve belevetem magam a bonbon gyártásba. :)
A hozzávalók egy bonbonformához, azaz 15 db bonbonhoz valók.
- 50 + 25 g tejcsokoládé
- 50 + 25 g étcsokoládé
- 10 g durvára őrölt vagy apró darabokra vágott törökmogyoró
- 25 g Nutella
- 25 ml tejszín
Elkészítés
- 50 g tejcsokoládénak és 50 g étcsokoládénak megolvasztjuk a kétharmadát. A csokival kikenjük a bonbonformák mélyedéseit. 20 percre hűtőbe tesszük. (Elvileg ecsettel kéne kikenni, de én nem találtam itthon, úgyhogy egy kiskanalat használtam.)
- A törökmogyorót eloszlatjuk a formákban.
- A Nutellát, a 25 g tejcsokit, a 25 g étcsokit, és a tejszínt összeolvasztjuk. A krémet kihűtjük, és egy kiskanállal a formák mélyedéseibe töltjük. Hűtőbe tesszük egy kis időre.
- Az 50 g tejcsokoládé és az 50 g étcsokoládé maradék egyharmadét megolvasztjuk, és lezárjuk vele a bonbonokat. Egy órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából. (Itt meg habkártyával le kell húzni a felesleges csokit, de nekem ezt is ki kellett hagynom, mert nincs habkártyám. Utána levagdostam a bonbonok széléről a kiálló csokirészeket.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése