2011. április 18., hétfő

Sonkás tortilla

Még nyáron találtam valahol egy ehhez hasonló receptet, azt alakítgattam át. Reggelire, ebédre, vacsorára is jó (ebédre mondjuk kapásból kettő kell). Pillanatok alatt elkészül, egyszerű alapanyagokból áll, és mégis finom. Ez volt az első tortillás receptem, de azóta már csináltam másfélét is. Ez a jó a tortillában: tulajdonképpen akármivel megtöltheted tetszés szerint. :)



Hozzávalók
  • 290 g kukorica
  • 25 g majonéz
  • 25 g tejföl
  • 20 g joghurt
  • 4 ek krémsajt
  • 8 szelet sonka
  • 8 szelet sajt
  • 4 tortilla

Elkészítés
  1. A kukoricát összekeverjük a majonézzel, tejföllel, joghurttal, és megsózzuk.
  2. A tortillákat megmelegítjük egyenként, serpenyőben, néhány másodpercig mindkét oldalukra fordítva.
  3. Megkenjük őket a krémsajttal.
  4. Minden tortillára két szelet sonkát és két szelet sajtot helyezünk.
  5. A kukoricás keveréket egyenletesen elosztjuk a tortillákon.
  6. A tortillákat szorosan feltekerjük, úgy, hogy először az egyik szélét 2 cm szélesen behajtjuk, majd a másik két szélét ráhajtjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése