Hozzávalók
- 5 dl tej
- 5 tojás
- 3 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- kevés só
Elkészítés
- A tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk.
- A tojásokat beleütjük egy tálba, és villával felverjük.
- Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tojások túrószerűen össze nem állnak (ez kb. 10 perc).
- A sárgatúrót egy konyharuhába rakjuk. A konyharuha sarkait összekötjük, mint egy batyut, és egy fakanálra felfüggesztjük. A fakanalat keresztbe tesszük egy fazék peremén, és hűtőbe (vagy hideg helyre) tesszük. Hagyjuk kicsöpögni a levét.
- Tálalásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése