Mindenesetre elhatároztam, hogy elkészítem valahogy itthon is. Hát ez lett belőle. Oké, nem teljesen olyan, mint a pékségben, de nagyon finom. Ha nincsen időnk tészta kelesztésére, akkor pizza helyett simán lehet enni ebédre. Vagy csak egy kis délutáni nasiként. A töltelék ízlés szerint variálható.
Hozzávalók
- 50 dkg leveles tészta
- 15 dkg pizzaszósz (esetleg ketchup)
- 10 szelet sonka
- 23 dkg sajt
- 15 dkg kukorica
- 1 tojás
Elkészítés
- A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és tíz részre vágjuk.
- A sajtot lereszeljük, a sonkát kis kockákra vágjuk.
- A tésztákat megkenjük pizzaszósszal, úgy, hogy a széleken maradjon egy kevés szabadon hagyott tészta.
- A sonkát, a sajtot és a kukoricát a részek felére pakoljuk.
- A tészták széleit megkenjük tojással, majd jól lenyomkodjuk.
- A tésztát kívülről is megkenjük tojással. A tetejét késsel bevagdossuk.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon 18-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése