2011. április 11., hétfő

Spagetti torta

Furcsa párosítás, nem? Spagetti és torta egyszerre. Persze a tortát nem olyan értelemben kell venni. Nem édes. Igazából ez a recept a bolognai spagettihez hasonlít, csak még egy kicsit megsütjük a sütőben. Lehetne sima tepsiben is sütni, csak így látványosabb. Az ember jobban megkívánja.
A receptet itt találtam.



Hozzávalók 
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg darált hús (pulyka)
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk rozmaring
  • 10 dkg trappista sajt (lehet több is, ha valaki úgy szereti)

    Elkészítés
    1. Az olajon megpirítjuk a darált húst.
    2. Felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, majd a fűszereket. Ezután készre főzzük.
    3. A tésztát forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
    4. A szószt a tésztával összekeverjük.
    5. Egy (26 cm-es) kiolajozott tortaformába öntjük a szószos spagettit és megszórjuk a sajttal.
    6. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

    2 megjegyzés: