Aztán később megváltozott a téma. Ennek ellenére muszáj volt valami epreset is csinálnom. Én is nagyon szeretem az epret, nagyon finom, és hát olyan szép piros, teljesen beleillik a színpompás ételek témába. :)
Aztán kb. háromféle receptből összeraktam ezt. Nagyon finom lett.
- 175 g liszt
- 80 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 2 ek víz
- 1 dl habtejszín
- 50 g porcukor
- 100 g túró
- 12 szem eper
Elkészítés
- A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük.
- A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a porcukrot és a túrót. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban.
- Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk.
- A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése