2011. április 30., szombat

Epres-túrós kosárkák (42. VKF)

A 42. VKF először eper témában volt meghirdetve, ami érthető, mert Strawberry hirdette meg. :)
Aztán később megváltozott a téma. Ennek ellenére muszáj volt valami epreset is csinálnom. Én is nagyon szeretem az epret, nagyon finom, és hát olyan szép piros, teljesen beleillik a színpompás ételek témába. :)
Aztán kb. háromféle receptből összeraktam ezt. Nagyon finom lett.




Hozzávalók
  • 175 g liszt 
  • 80 g vaj 
  • 20 g kristálycukor 
  • 2 ek víz 
  • 1 dl habtejszín 
  • 50 g porcukor 
  • 100 g túró 
  • 12 szem eper

Elkészítés
  1. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, majd hozzákeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. 15 percre hűtőbe tesszük. 
  2. A tésztával kibélelünk 12 kosárkaformát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük. A kosárkákat kiszedjük a formából, majd hűlni hagyjuk. 
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a porcukrot és a túrót. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kosárkákban. 
  4. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és félbevágjuk. 
  5. A kosárkákra ráteszünk két-két fél epret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése