Eredetileg nem szelet volt, hanem édes túrós galuska. Úgy kellett volna készíteni, hogy a masszából kanál segítségével galuskákat formálunk, és azt leöntjük a cukros tejjel. Én ezt többször is próbáltam, de nekem sosem lettek valami szépek azok a galuskák, és a tej sem oszlott el teljesen. Ráadásul több időbe is került elkészíteni. Aztán kitaláltam ezt a leegyszerűsített verziót, és azóta így készítem (kb. 5 perc összedobni). Szebb is, meg a tej is jobban eloszlik.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 2 ek cukor
- 50 dkg túró
- 4 dl tej
- 18 dkg búzadara
- csipetnyi só
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés
- A tojásokat elkeverjük a cukorral. Belekeverjük a túrót és a darát.
- A tejet felforraljuk a sóval és a vaníliás cukorral, majd egy jénai tálba öntjük.
- A túrómasszát egyenletesen eloszlatva beletesszük a tejbe.
- A formát alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, 160 fokon 30 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, és még 15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése