Úgyhogy maradhatunk a daramorzsa elnevezésnél. Hogy még hitelesebb legyen a neve, múltkor eltértem az eredeti recepttől, és semennyi lisztet nem tettem bele. Úgy is finom volt.
Általában szoktak a tésztába mazsolát is tenni, de ezt én mindig kihagyom, mert a mazsolát nem eszem meg semmiben, az aszalt szilvás zabpehelycsókot kivéve. (Ez amúgy valószínűleg azért van, mert kiskoromban imádtam a mazsolát, és megettem belőle annyit, amennyit az ember egy élet alatt eszik meg. :D)
Ha elfelejtjük egy órával a sütés előtt bekeverni a búzadarát, áztassuk meleg tejbe, és kevesebb idő (kb. 40 perc) is elég lesz neki.
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg búzadara
- 1 dkg liszt
- 3 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 2,5 dl tej
A sütéshez:
- 1 dkg vaj
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a búzadarával és a tejjel. A masszát egy órán át állni hagyjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, és összekeverjük a masszával.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a keverékbe.
- A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. A masszát a serpenyőbe öntjük.
- Egy fakanállal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése