Nagyon szeretem a túró rudit, így érthető, hogy házilag is el akartam készíteni. Rengeteg receptet olvasgattam, és azok alapján megalkottam a saját túró rudi receptemet.
Mindenkinek (beleértve engem is) a legnagyobb problémája a bevonással van. Tényleg nem könnyű bevonni úgy, hogy a csoki egyenletesen fedje mindenhol a masszát. Kicsit pepecselős munka. Olyan szép biztos nem lesz mint az igazi Pöttyös.
Úgy is elkészítettem, hogy bonbonformákba tettem a túrót, így kicsit kevesebb időbe telt.
A túró rudi:
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 7 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek tejföl
- 1 kk reszelt citromhéj
- 30 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A túrót összekeverjük a citromhéjjal, a cukrokkal, és a tejföllel.
- A masszát 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Utána hengereket formázunk belőle, és újabb 1 órára a fagyasztóba tesszük.
- A csokit megolvasztjuk.
- A hengereket két lépésben vonjuk be a csokival. Egy sütőpapírra rakosgatjuk a rudakat, először a tetejüket vonjuk be, majd ha megszáradt, megfordítjuk, és az aljukat is bevonjuk.
- Hűtőben tároljuk.
A túró bonbon:
Hozzávalók
- 125 g túró
- 20 g porcukor
- 5 g vaníliás cukor
- 10 g tejföl
- 60 g étcsokoládé
Elkészítés
- A túrót összekeverjük a citromhéjjal, a cukrokkal, és a tejföllel.
- A csokit megolvasztjuk. A csokival kikenjük a bonbonformák mélyedéseit. 20 percre hűtőbe tesszük.
- A túrós masszát eloszlatjuk a bonbonformákban. 10 percre hűtőbe tesszük.
- A maradék csokival lezárjuk a bonbonokat. (Amikor az elején megolvasztottam a 60 g csokit, akkor még maradt annyi, amennyivel le tudtam zárni a bonbonokat.)
- Egy órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából.
köszi a receptet! Ki fogom próbálni :D Egy másikat már készítettem, kis gombóc formák lettek végül "rudi" helyett, de az íze az nagyon jó volt. A bevonási technika azonban nagyon megtetszett, hátha jobban megy mint először!
VálaszTörlésRemélem sikerülni fog! Megszenved vele az ember, és nem lesz olyan szép, mint az "igazi", de szerintem megéri. :))
VálaszTörlés