A képlet: alma + palacsinta = palmacsinta.
A kinézete hasonlít a palacsintához, de nincsen benne tej és tojás (amik alapvetően kellenek a palacsintához), helyettük almát tartalmaz.
A palmacsinta leánykori neve almás tócsni, aminek a receptjét Doctor Pepper blogján találtam. Nem volt semmi bajom a névvel, csak úgy jött ez, kipattant az agyamból, és valahogy megmaradt. :D
Ekkora adagból 12-14 kicsi "palmacsinta" jön ki.
- 4 alma
- 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- fahéj
- vaj
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, és lereszeljük.
- Hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, és fahéjjal ízesítjük.
- Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a masszából egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük.
- Ezt megismételjük addig, amíg a tészta el nem fogy.
Szia Flóra! Ma megcsináltam a palmacsintát. Nagyon finom lett. Egy valamit sajnálok, hogy nem csináltam meg hamarabb...
VálaszTörlésÚjabb kedvenc tőled.
Cornwall
Szia Cornwall!
TörlésÖrülök, hogy ízlett! Próbáld ki más gyümölcsökkel is, szinte mindennel működik.:)