2011. április 8., péntek

Palmacsinta

Aki most ezt olvassa, biztosan arra gondol, hogy mi a fene az a palmacsinta? A süti neve az én agyszüleményem, már nem is tudom, hogyan jutott eszembe. :D
A képlet: alma + palacsinta = palmacsinta.
A kinézete hasonlít a palacsintához, de nincsen benne tej és tojás (amik alapvetően kellenek a palacsintához), helyettük almát tartalmaz.
A palmacsinta leánykori neve almás tócsni, aminek a receptjét Doctor Pepper blogján találtam. Nem volt semmi bajom a névvel, csak úgy jött ez, kipattant az agyamból, és valahogy megmaradt. :D
Ekkora adagból 12-14 kicsi "palmacsinta" jön ki.



Hozzávalók
  • 4 alma 
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor 
  • fahéj 
  • vaj

Elkészítés
  1. Az almákat megpucoljuk, és lereszeljük. 
  2. Hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, és fahéjjal ízesítjük. 
  3. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a masszából egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük.
  4. Ezt megismételjük addig, amíg a tészta el nem fogy.

2 megjegyzés:

  1. Szia Flóra! Ma megcsináltam a palmacsintát. Nagyon finom lett. Egy valamit sajnálok, hogy nem csináltam meg hamarabb...
    Újabb kedvenc tőled.

    Cornwall

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cornwall!
      Örülök, hogy ízlett! Próbáld ki más gyümölcsökkel is, szinte mindennel működik.:)

      Törlés