2011. április 23., szombat

Cukormázas kakaós keksz

Ez a keksz is nagyon finom. Nem meglepő, hogy erre a kekszre is a Csokoládéban bukkantam rá. Itt-ott egy kis változtatás, egyszerűsítés, és már is kész a tökéletes cukormázas kakaós keksz recept. :)
Ezúttal csináltam belőle húsvéti nyuszis kiadásban is.
60 db jön ki egy picike (4 cm-es átmérőjű) szaggatóval.
És egy tipp: Ha színesre szeretnénk a cukormázat, készítsük gyümölcslével.


Hozzávalók

Tészta:
  • 75 g puha vaj
  • 75 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1 ek tej
  • 225 g liszt
  • 25 g kakaópor

Máz:
  • 170 g porcukor
  • 2 ek víz

Elkészítés
  1. A vajat és a cukrot habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a lisztet, a kakaóport, és tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
  5. A kekszet kicsit hűlni hagyjuk.
  6. A porcukrot és a vizet krémmé keverjük.
  7. A krémmel bevonjuk a kekszeket, és megvárjuk, amíg megszilárdulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése