Ezúttal csináltam belőle húsvéti nyuszis kiadásban is.
60 db jön ki egy picike (4 cm-es átmérőjű) szaggatóval.
És egy tipp: Ha színesre szeretnénk a cukormázat, készítsük gyümölcslével.
Tészta:
- 75 g puha vaj
- 75 g porcukor
- 1 tojás
- 1 ek tej
- 225 g liszt
- 25 g kakaópor
Máz:
- 170 g porcukor
- 2 ek víz
Elkészítés
- A vajat és a cukrot habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a lisztet, a kakaóport, és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
- A kekszet kicsit hűlni hagyjuk.
- A porcukrot és a vizet krémmé keverjük.
- A krémmel bevonjuk a kekszeket, és megvárjuk, amíg megszilárdulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése