Szóval (mint azt már tegnap említettem), a blogon van már hamis túrógombóc és nutellás túrógombóc is. Úgyhogy, gondoltam, közzéteszem a sima túrógombóc receptet is. Néhány éves még csak, egy ismerősünktől kaptuk, és annyira ízlett, hogy onnantól kezdve ez lett nálunk a bevált recept. Ez annyiban különbözik a régi receptünktől, hogy ott a tojásfehérjét nem vertük fel. Viszont így sokkal puhább és finomabb.
- 50 dkg túró
- 12 dkg búzadara
- 5 dkg porcukor
- 3 tojás
- 3 dkg vaj
- 6 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a túróval, a porcukorral, és a búzadarával, majd 2 órára hűtőbe tesszük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük az előbbi masszához.
- A masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 8 perc alatt kifőzzük őket. Akkor lehet őket kiszedni, amikor feljönnek a víz tetejére.
- A vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és megforgatjuk benne a túrógombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése