2011. május 10., kedd

Almás-csokis palacsinta

Megint (vagy még mindig) a Csokoládéból. Ebben az esetben nincsen kész olyan hamar, a sütögetése eltart egy darabig, de mindenképp megéri időt szánni rá. Isteni finom. Bár nem sokkal később már csak a mosatlan edények, és esetleg néhány morzsa fog arra utalni, hogy mit is ettünk...
Aki nagy csokiimádó, leöntheti csokiöntettel, de szerintem nem érdemes elnyomni az ízét semmivel, ez így finom, ahogy van.
Nekem 32 db palacsinta jött ki ekkora mennyiségből.



Hozzávalók
  • 225 g liszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 20 g olvasztott vaj
  • 300 ml tej
  • 1 alma
  • 50 g csokoládé

Elkészítés
  1. Az almát lereszeljük, a csokit apróra vágjuk.
  2. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást, a vajat, és a tejet összekeverjük.
  3. Az almát és a csokit a masszához keverjük.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat vagy vajat teszünk, és felmelegítjük. Minden palacsintához 1 evőkanál masszát töltünk a serpenyőbe, és kerek tésztát sütünk belőle.
  5. A palacsintákat néhány percig sütjük, amíg a felszínükön hólyagok képződnek. Akkor megfordítjuk őket, és a másik oldalon még 1 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése