Aki nagy csokiimádó, leöntheti csokiöntettel, de szerintem nem érdemes elnyomni az ízét semmivel, ez így finom, ahogy van.
Nekem 32 db palacsinta jött ki ekkora mennyiségből.
- 225 g liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 50 g cukor
- 1 tojás
- 20 g olvasztott vaj
- 300 ml tej
- 1 alma
- 50 g csokoládé
Elkészítés
- Az almát lereszeljük, a csokit apróra vágjuk.
- A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást, a vajat, és a tejet összekeverjük.
- Az almát és a csokit a masszához keverjük.
- Egy serpenyőbe kevés olajat vagy vajat teszünk, és felmelegítjük. Minden palacsintához 1 evőkanál masszát töltünk a serpenyőbe, és kerek tésztát sütünk belőle.
- A palacsintákat néhány percig sütjük, amíg a felszínükön hólyagok képződnek. Akkor megfordítjuk őket, és a másik oldalon még 1 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése