Na, mindegy, a lényeg, hogy szóltak, hogy vigyünk kaját, mert nem nagyon lesz. Úgyhogy pakoltam egy rakat csokit, szendvicseket, és sütöttem kekszet, meg ezt a müzliszeletet, amit itt találtam. Finom lett, hasonlít a boltira, és tutira egészséges (még cukor sincs benne!).
Hozzávalók
- 12 dkg zabpehely
- 20 dkg aszalt gyümölcs (nálam eper, meggy, barack, szilva)
- 4 ek méz
- 70 ml frissen facsart almalé
- 3 dkg mandula vagy dió
- 3 dkg törökmogyoró
- 3 dkg szezámmag
- fél citrom leve
Elkészítés
- A zabpelyhet száraz serpenyőben világos színűre pirítjuk.
- A diót és a mogyorót durvára őröljük.
- A diót, a mogyorót, és a szezámmagot külön-külön 2-2 percig szintén száraz serpenyőben megpirítjuk.
- Az zabpelyhet és a magvakat egy tálba öntjük.
- Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vagdossuk. Hozzáadjuk az előző keverékhez.
- A keverékbe beleöntjük a citromlevet, az almalevet, és a mézet.
- Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Alaposan lenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne sehol levegő. Akkor jó, ha kb. 1,5 cm magas.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
- Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése