Ebben a melegben meg különösen jó kanalazgatni, van egy kis hűsítő hatása. Az állaga meg nagyon hasonlít a mousse-hoz (egyik barátnőm meg is kérdezte, hogy az-e).
Ebből a mennyiségből nekem 10 kisebb tálkányi jött ki.
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 2,5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor
Elkészítés
- Az epret a vízzel és 5 dkg cukorral felfőzzük.
- A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 dkg cukorral, és a liszttel. Ha szükséges az eper levéből merünk rá, hogy jobban elkeverhető legyen.
- Hozzáadjuk az eperhez, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, és összeturmixoljuk, hogy ne legyenek benne darabok.
- A pudingport elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az eperhez és sűrűre főzzük.
- A tojások fehérjéből 5 dkg cukorral habot verünk, és még forrón hozzákeverjük.
- Kis tálkákba tesszük, majd lehűtjük.
Finomabbnál finomabb epres receptekkel vannak tele a blogok, mint pl. ez a tied is, és én még nem is ettem az idén epret, annyira drága még itt nálunk.
VálaszTörlésRemélem minél hamarabb lemegy az ára nálatok is, mert kár lenne nem kipróbálni a sok-sok epres finomságot!
VálaszTörlés