2011. május 24., kedd

Eperkrém

Még tavaly találtam ezt a receptet, itt. Az eredeti receptben riblizli szerepelt. Elsőként én is azzal készítettem el, úgy is finom volt. Most eperrel is megcsináltam, így még finomabb lett.
Ebben a melegben meg különösen jó kanalazgatni, van egy kis hűsítő hatása. Az állaga meg nagyon hasonlít a mousse-hoz (egyik barátnőm meg is kérdezte, hogy az-e).
Ebből a mennyiségből nekem 10 kisebb tálkányi jött ki.


Hozzávalók
  • 50 dkg eper
  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 cs vaníliás vagy tejszínes pudingpor


Elkészítés
  1. Az epret a vízzel és 5 dkg cukorral felfőzzük.
  2. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 dkg cukorral, és a liszttel. Ha szükséges az eper levéből merünk rá, hogy jobban elkeverhető legyen.
  3. Hozzáadjuk az eperhez, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, és összeturmixoljuk, hogy ne legyenek benne darabok.
  4. A pudingport elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az eperhez és sűrűre főzzük.
  5. A tojások fehérjéből 5 dkg cukorral habot verünk, és még forrón hozzákeverjük. 
  6. Kis tálkákba tesszük, majd lehűtjük.

2 megjegyzés:

  1. Finomabbnál finomabb epres receptekkel vannak tele a blogok, mint pl. ez a tied is, és én még nem is ettem az idén epret, annyira drága még itt nálunk.

    VálaszTörlés
  2. Remélem minél hamarabb lemegy az ára nálatok is, mert kár lenne nem kipróbálni a sok-sok epres finomságot!

    VálaszTörlés