Szójaszószt és rizsecetet pl. az Ázsia Bt.-ben lehet venni (ide konkrét cél nélkül is érdemes elmenni, mert különleges kaják vannak, az ember biztosan talál valami érdekeset :D).
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 tojásfehérje
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg pirított, sós mogyoró
- 3 ek olaj
- 1 kk barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 kk őrölt gyömbér
- 3 dl víz
- só
Elkészítés
- A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk egy evőkanál étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük.
- Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
- Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, két evőkanál étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
- Egy serpenyőbe beleöntünk egy evőkanál olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
- A serpenyőbe beleöntünk még két evőkanál olajat, felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk a barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
- A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát.
- 5-6 perc alatt, kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik, összepirítjuk az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése