2011. május 4., szerda

Kínai mogyorós csirke

Egyik barátnőmnél, Francinál ettem még régebben ilyen csirkét. A receptjét mindig elfelejtettem elkérni, de aztán megtaláltam itthon. Ez egy Stahl recept, némileg átalakítva. Nagyon finom, aki szereti a csirkét, vagy él-hal a húsételekért, az mindenképpen próbálja ki!
Szójaszószt és rizsecetet pl. az Ázsia Bt.-ben lehet venni (ide konkrét cél nélkül is érdemes elmenni, mert különleges kaják vannak, az ember biztosan talál valami érdekeset :D).


Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 tojásfehérje
  • 1 csomag újhagyma
  • 10 dkg pirított, sós mogyoró
  • 3 ek olaj
  • 1 kk barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek rizsecet
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 3 dl víz

Elkészítés
  1. A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk egy evőkanál étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez. A húst 10 percre félretesszük.
  2. Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
  3. Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, két evőkanál étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
  4. Egy serpenyőbe beleöntünk egy evőkanál olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
  5. A serpenyőbe beleöntünk még két evőkanál olajat, felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk a barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  6. A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát.
  7. 5-6 perc alatt, kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik, összepirítjuk az ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése