2011. május 7., szombat

Gofri

Ez a nálunk bevált gofri recept. Több szempontból is tök jó: egyszerű, gyors, az alapanyagok mindig megtalálhatóak itthon, és még nagyon finom is! :)
Nekem a gofrikkal csak néha annyi problémám szokott lenni, hogy a legelső darab beleragad a sütőbe. Hogy ezt elkerüljük, érdemes egy kicsit olajjal kikenni a sütőt az első adag előtt.
A gofrit lehet simán vagy ízlés szerinti feltéttel enni (szerintem Nutellával vagy lekvárral a legjobb).
Ebből az adagból kb. 10-12 darab jön ki.
Frissen, a készítés napján a legfinomabb.
Tipp: kipróbáltam úgy, hogy tettem bele 3 evőkanál mogyoróvajat. Finom lett, nem túl intenzíven, de azért érezhető benne az íze.



Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • ¼ tk só 
  • 2 tk sütőpor
  • 3,75 dl tej 
  • 3 tojás 
  • 8 ek olaj
  • 3 tk porcukor

Elkészítés
  1. A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, az olajat, és a porcukrot belekeverjük a tésztába.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  4. Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése