Nekem a gofrikkal csak néha annyi problémám szokott lenni, hogy a legelső darab beleragad a sütőbe. Hogy ezt elkerüljük, érdemes egy kicsit olajjal kikenni a sütőt az első adag előtt.
A gofrit lehet simán vagy ízlés szerinti feltéttel enni (szerintem Nutellával vagy lekvárral a legjobb).
Ebből az adagból kb. 10-12 darab jön ki.
Frissen, a készítés napján a legfinomabb.
Tipp: kipróbáltam úgy, hogy tettem bele 3 evőkanál mogyoróvajat. Finom lett, nem túl intenzíven, de azért érezhető benne az íze.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- ¼ tk só
- 2 tk sütőpor
- 3,75 dl tej
- 3 tojás
- 8 ek olaj
- 3 tk porcukor
Elkészítés
- A lisztet a sóval, a sütőporral és a tejjel csomómentesre keverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, az olajat, és a porcukrot belekeverjük a tésztába.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
- Gofrisütőben kb. 4 perc alatt megsütjük a gofrikat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése