2011. május 18., szerda

Epres lepénykék

Megint eper... Ezt most én találtam ki, bár kb. a palmacsinta tésztája adta az egész ötletet. Csak az almát eperrel helyettesítettem. Nagyon finom lett, és olyan helyesek ezek a kis rózsaszín lepénykék. :)
Ekkora adagból kb. 12 darab epres lepényke jön ki.



Hozzávalók
  • 20 dkg eper 
  • 10 dkg liszt 
  • 8 dkg cukor
  • vaj

Elkészítés
  1. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és robotgéppel pürésítjük. 
  2. Hozzákeverjük a lisztet, és a cukrot.
  3. Egy serpenyőben megolvasztunk vajat. A masszából egy evőkanálnyit a serpenyőbe teszünk, ellapítjuk, és mindkét oldalát megsütjük.
  4. Ezt megismételjük addig, amíg a tészta el nem fogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése