2011. május 27., péntek

Epres gofri

Felturbózott gori az eperszezonra. :) Ha maradt eprünk, ami kissé fonnyadt, akkor tök jó, mert bele lehet turmixolni. Ha meg nincs fonnyadt eprünk, akkor használjunk simát. :)
Így külsőleg úgy néz ki, mint egy átlagos gofri, de a belseje rózsaszín.14-16 db gofri lesz ekkora mennyiségből.



Hozzávalók
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg cukor
  • 30 dkg eper

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a vajjal, a cukorral, a sütőporral, és a tejjel.
  3. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és robotgéppel pürésítjük. Hozzákeverjük a tésztához.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  5. A gofrisütőt felmelegítjük, és a gofrikat 3-4 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése