El akartam készíteni
ezt a sütit. Csak aztán az utolsó pillanatban kiderült, hogy nincs itthon kapucsínó. Úgyhogy ki kellett hagynom a tésztából. Miközben készítettem a sütit, kóstolgattam a nyers tésztát, és nagyon ismerős volt. Aztán amikor kisült, eszembe jutott a
kivis lepény. Megnéztem a hozzávalókat, és szinte teljesen egyezett (véletlenül) a recept. Egyedül a cukormennyiség volt kisebb. És akkor felmerül a kérdés: a kivisbe is elég lett volna kevesebb cukor? Lehet. Én nem éreztem túl édesnek a kivis lepényt, de az epresből sem hiányoltam a cukrot. Érdekes, mert a kivis lepényben kétszer annyi cukor van, mint az epresben. (Amúgy most egy kicsit a sütési idő is összekeveredett, úgyhogy inkább kevesebbet süssük, aztán tűpróbával nézzük meg, hogy jó-e. Az epres lepény mondjuk nekem ennyi idő alatt tuti megsült.)
A tepsi mérete: 20x30 cm.
Hozzávalók
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1,2 dl tejföl
- 2 tk sütőpor
- 15 dkg eper (kb. 20 szem)
Elkészítés
- A vajat, a tojásokat, a cukrokat, a tejfölt, a sütőport, és a lisztet csomómentesre keverjük.
- Az epreket mossuk, kicsumázzuk, és megfelezzük.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Az epreket rárakjuk.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon guszta finom lehet
VálaszTörlésTényleg finom :))
VálaszTörlés