Főételként ma hárman ettük, úgyhogy nem mondanám, hogy egy nagy mennyiség (vagy csak a finomsága miatt fogyott el rögtön?). Mindenesetre a recept szerintem 2-3 személyre szól, ez attól függ, hogy a személyek, akik eszik, mennyire nagyétkűek vagy éhesek, és, hogy vacsorára szeretnének-e hagyni belőle.
A receptet itt találtam.
Hozzávalók
A tésztához:
- 8 dkg túró
- 3 ek olaj
- 3 ek tej
- 12,5 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 4 szál virsli
- 2 db lilahagyma
- 1 ek olaj
- 12,5 dkg natúr krémsajt
- 2 tojás
- 10 dkg tejföl
- csipet só
Elkészítés
- A túrót összekeverjük a tejjel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
- Kivajazzunk egy tortaformát, és a vékonyra kinyújtott tésztát beleterítjük, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig süssük.
- A töltelékhez a virslit vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tészta alján. A hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük, és rászórjuk a virslikre.
- A krémsajtot kikeverjük a tojásokkal és a tejföllel, megsózzuk és a tészta tetejére öntjük.
- Visszatesszük a sütőbe, és további 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése