2011. május 14., szombat

Virslis lepény

A sós lepények közül nálunk ez az abszolút favorit. Nagyon finom. A virsli, a sajt, és a lilahagyma jól passzol egymáshoz! :)
Főételként ma hárman ettük, úgyhogy nem mondanám, hogy egy nagy mennyiség (vagy csak a finomsága miatt fogyott el rögtön?). Mindenesetre a recept szerintem 2-3 személyre szól, ez attól függ, hogy a személyek, akik eszik, mennyire nagyétkűek vagy éhesek, és, hogy vacsorára szeretnének-e hagyni belőle.
A receptet itt találtam.



Hozzávalók

A tésztához:
  • 8 dkg túró
  • 3 ek olaj
  • 3 ek tej
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:
  • 4 szál virsli
  • 2 db lilahagyma
  • 1 ek olaj
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 2 tojás
  • 10 dkg tejföl
  • csipet só

Elkészítés
  1. A túrót összekeverjük a tejjel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Kivajazzunk egy tortaformát, és a vékonyra kinyújtott tésztát beleterítjük, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig süssük.
  3. A töltelékhez a virslit vékony karikákra vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a tészta alján. A hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük, és rászórjuk a virslikre.
  4. A krémsajtot kikeverjük a tojásokkal és a tejföllel, megsózzuk és a tészta tetejére öntjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és további 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése