Hozzávalók
- 25 dkg szögletes háztartási keksz
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 7 ek cukor
- 1 ek liszt
- 12,5 dkg vaj
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin
Elkészítés
- Egy tepsi alját kirakjuk keksszel.
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A pudingport, a zselatint, a tojássárgájákat, a cukrot, és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejet és sűrűre főzzük.
- Levesszük a tűzről. A tojásfehérjéket felverjük, és belekeverjük a masszába, amíg forró.
- Beledaraboljuk a vajat. Hogy csomómentes legyen a massza, turmixolhatjuk.
- A krémet óvatosan a kekszre merjük, és kirakjuk a tetejét is keksszel.
- Másnapig a hűtőben tartjuk.
Guszta! Nagyon finom lehet és valóban könnyebb elkészíteni mint a krémest!
VálaszTörlésAz tuti, hogy könnyebb! Amúgy szerintem finomabb is. :))
TörlésJól hangzik:)
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésFlóra,vittem ezt is!!!!!!Szeretem az ilyen recepteket!!Látszik ezen is fincsi!!!!Köszi!!!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Remélem ízleni fog!
TörlésDe klassz! :)
VálaszTörlésKöszi!
Törlésmég régen az egyik barátnőm hozott gyakran ilyen sütit a koleszba, örülök, hogy eszembe juttattad, köszi! :-)
VálaszTörlésNincs mit! :))
TörlésErre készülök már napok óta. Köszönöm a receptet, vittem! Már befészkelte magát az agyamba!:))
VálaszTörlésRemélem ízleni fog!
TörlésNahát, én is ilyet készítettem hétfőn:-) Azért nem pont ilyen... de majd meglátod:-)
VálaszTörlésKíváncsivá tettél! :))
TörlésAnyukám mostanában leveles tésztás krémest készít. Mondanom sem kell, hogy már másnapra el is fogy :) Tuti ez a krémes is kapós lenne nálunk :)
VálaszTörlésNem csodálom, hogy elfogy, biztos nagyon finom lehet!
Törlés