Tésztához:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 1/2 tk só
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
Kenéshez:
- kevés tej
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit (a fenti sorrendben tesszük bele) kenyérsütőgép segítségével megdagasztjuk (1,5 órás program).
- A tésztát hat részre osztjuk, a részeket vékonyra sodorjuk, majd hatos fonással kalácsot fonunk belőlük.
- A kalácsot megkenjük tejjel, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon szépek lettek, és jó foszlósnak tűnik:)
VálaszTörlésNagyon könnyűnek néznek ki a kalács szeletek. Biztos nagyon finom is. Főleg mézzel és tejjel. Hát szívesebben megenném, mint a boltit.:)
VálaszTörlésFantasztikus a videón látható szuper fonat készítése.Ezt tényleg csak úgy lehetne megcsinálni, ha folyamatosan nézi az ember munka közben.Legalábbis nekem!:))
Nagyon szép lett a kalácsod! Megnéztem ezt a videót, de nem tudom hányszor kéne végignézni ahhoz hogy elmerjem kezdeni?:-)
VálaszTörlésHogy te miket tudsz:-) Nagyon szép lett, s el is hiszem, hogy finomabb, mint a bolti.
VálaszTörlésNagyon szép lett tényleg! Reggelire egy kis kávéval, de jó lehet. Na jó nem ábrándozok :D Ja és Boldog Új évet kívánok Neked!
VálaszTörlésFlóra ez a kalács tökéletes! A belseje egyszerűen gyönyörű! Igazi fonott csoda. Ügyes vagy!
VálaszTörlésSzép kalács. Én anyukám bevált, egyszerű receptje szerint szoktam, de csak húsvétra készíteni, mindig jól sikerül. A blogomon a receptet megtalálod :)
VálaszTörlésKati, köszönöm! Valóban, finom, foszlós.
VálaszTörlésTücsi, nem nehéz elkészíteni, a videóval legalábbis. Én folyamatosan azt figyeltem. :)
Éva, úgy érdemes csinálni, hogy miközben fonod, nézed a videót is. Jó taktika. :D
Gerdi, köszönöm!
Panna, köszi!
Illéskrisz, köszönöm szépen! :)
Wanna, nálunk az öcsém mindig vajas-mézes kalácsot reggelizik, úgyhogy nem árt, ha nemcsak húsvétkor van itthon kalács. :D
Milyen csodákra bukkan az ember böngészés közben...!? :) Gyönyörű a kalácsod! A receptet mentettem és a napokban biztosan kipróbálom én is. Éljen a fogyókúra... :D
VálaszTörlésKöszönöm! Hát igen, ha az embernek gasztroblogja van, nehéz fogyózni. :D
VálaszTörlés