Hozzávalók
A piskótához:
- 2 tojás
- 140 g cukor
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 175 g liszt
- 0,5 cs sütőpor
A krémhez:
- 2,5 dl habtejszín
- 100 g étcsokoládé
- 150 g marcipán
A golyókhoz:
- 100 g marcipán
- kakaópor
Elkészítés
A piskóta:
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások sárgáját, 100 g cukrot, az olajat, a tejet, a lisztet, és a sütőport csomómentesre keverjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük 40 g cukorral, majd óvatosan a masszához keverjük.
- Egy tortaforma aljára papírt teszünk, az oldalát kivajazzuk. A tésztát a formába töltjük, majd a forma oldalára kicsit felhúzogatjuk, így egyenletesebb lesz.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e.
- A tejszínt felmelegítjük, majd beletesszük az étcsokoládét, és kevergetve megolvasztjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Ha másnap még folyós, akkor verjük fel fél csomag habfixálóval, és jó lesz.)
- A piskótát vízszintesen három részre vágjuk.
- A krémet elharmadoljuk. A kétharmad részét elnegyedeljük.
- 150 g marcipánt kinyújtunk.
- A tortát így rétegezzük: piskóta-krém-marcipán-krém-piskóta. A külsejét még bevonjuk a krém egyharmad részével.
- 100 g marcipánból kis golyókat formázunk, amiket a tortára teszünk, majd megszórjuk kakaóporral.
Ó, de finom lehetett! Nagyon guszta!
VálaszTörlésFantasztikusan finom lehetett, nagyon guszta.
VálaszTörlésGyönyörű! Ó, de finom lehet. :)
VálaszTörlésNagyon jó lett:) A gyerekeim kedvence a marcipán.
VálaszTörlésFlóra, ez mennyei lehet!!! :o))
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett a tortád! ;)
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlés