60 dkg hamis marcipán jön ki ezekből az alapanyagokból.
- 1 dl tej
- 350 g kristálycukor
- 100 g rétesliszt
- 100 g finomliszt
- 125 g vaj
- 2 tk mandula aroma
Gyúráshoz:
- kb. 5-6 ek keményítő
- kb. 4-5 ek porcukor
Elkészítés
- A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük.
- Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb. 5-10 perc alatt.
- Belerakjuk a vajat és az aromát. Miután kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük.
- Porcukor keményítővel alaposan átgyúrjuk, hogy ne ragadjon.
Nem lehet rossz, megér egy próbát. Ünnepek után majd kipróbálom! Ahogy néztem az összetevőit, nem olcsóbb ez sem mint a sima marcipán azt még nem próbáltad?
VálaszTörlésazért ebből 60 dkg jön ki és ez annyiba kerül mint 10 dkg marcipán én már kiprobáltam mindegyiket de a hamis sokkal több mint egy csomag marcipán ajánlom figyelmedbe! és nem kerül többe mert egy csomag marcipán 600ft.
TörlésSok féle hamis marcipánt ismerek, ezt még nem ! Ha nem is olcsóbb mint a sima marcipán, nekem tetszik, mert itt nem találok sehol :( köszi, kipróbálom!
VálaszTörlésKlassz recept, nem tudom, hogy olcsób-e. Itt kb. 400 Ft-rt lehet venni fél kilós marcipánt. Nekem is van egymásfajta receptem, de még nem próbáltam pont azért mert itt olcsó.
VálaszTörlésEgyszer talán veszem a bátorságot, hogy kipróbáljam:)
VálaszTörlésÉn is szeretek hamisítani:-) Ki fogom próbálni, érdekesnek találom.
VálaszTörlésA liszt nem csomósodott össze, mikor beleszórtad a tejbe? Meddig áll el?
Húh, ebből lehetne ám kreatívkodni :D Na majd ha legközelebb tortát sütök...
VálaszTörlésÉn is jövök a receptért, ha elfogy a marcipánom...Még nem hallottam róla!
VálaszTörlésÉva, még nem próbáltam, de szerintem valamivel olcsóbb, mert a mandula a drágább dolgok közé tartozik.
VálaszTörlésMárti, remélem ízleni fog!
Trollanyu, 400 Ft-ért szerintem tényleg olcsóbb. Itthon sajna elég drága.
Kati, nem nehéz, úgyhogy csak nyugodtan!
Gerdi, nekem nem csomósodott be, de a legjobb, ha úgy adod hozzá a lisztet, hogy közben kevergeted a masszát, akkor biztos nem lesz gond. Szerintem 1-2 hétig hűtőben eláll, nálunk mondjuk hamarabb elfogyott. :D
Panna, tényleg lehet belőle akármit formázni, igen praktikus. :))
Illéskrisz, én is csak nemrég fedeztem fel, de azóta már többször is elkészült itthon.
Én is szoktam hamis marcipánt csinálni. Ezen a módon készítve szerintem nem túl drága.
VálaszTörlésÉs egyre inkább rákényszerülünk a "mi mivel helyettesíthető?" megoldásokra a drágaság miatt.
Igen, sajnos minden egyre drágább lesz...:S
VálaszTörlésSzerintem is valamivel olcsóbb így.
en is megcsinaltam de nagyon lagy hiaba atgyurtam kemenyitos porcukorral csak kokadtr rozsat lehet vele csi. folyik el az egesz
VálaszTörlésHány órát pihent? Egy egész éjszaka sem árt neki a hűtőben.
VálaszTörlésFlóra, én meg ellenkezőleg jártam: túl száraz lett:-) Valószínűleg túlfőztem. De megoldottam, majd közzéteszem.
VálaszTörlésRendben, kíváncsian várom! Ezzel nevezel a játékra? :)
VálaszTörlésHát... ha elfogadod, mert nem lett ugyanaz, de végülis Te inspiráltál:-)
TörlésTermészetesen elfogadom. :)
TörlésKöszi:-) Most tettem közzé, mindjárt küldöm az e-mailt!
TörlésMeg is kaptam! :)
TörlésSzia tegnap készítettem!Hűtőbe pihent egész éjszaka.Sőt,hétvégén akarom felhasználni.Picit lágy,mit tegyek vele,ha tortát szeretnék bevonni,és díszíteni?Tavaj is készítettem 2szeris,azok jók voltak.Tippeket kérek!!!!!Kösziiii!!!!
VálaszTörlés