Egyébként anya mondta, hogy valahol látta, hogy egy darab ilyet 450 Ft-ért árulnak... Házilag 450 Ft-ból szerintem 15 minimum kijön.
A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a receptet, de láttam már Katuci és Vianne blogján is.
Hozzávalók
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 pálcika
Elkészítés
- Az étcsokoládét megolvasztjuk.(Én temperáltam is - először felmelegítettem 40-45 fokra, majd kevergetéssel lehűtöttem 33-35 fokra, és belekevertem 1 g porított kakaóvajat.)
- Szilikonos bonbonformákba adagoljuk, majd mindegyikbe beleszúrunk egy-egy pálcikát.
- Hűtőbe tesszük, amíg megdermed, majd kinyomkodjuk a formából.
Nagyon jól néz ki így becsomagolva és valóban jó ajándék lehet !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Köszi a receptet.Főzőtejszín vagy habtejszín kell bele vagy mindegy.
VálaszTörlésTényleg nagyon szuper ajándék lehet:) Láttam Katucinál is, én biztos örülnék, ha ilyet kapnék ajándékba:)
VálaszTörlésMicsoda jó ötlet! Nagyon szuper!
VálaszTörlésTényleg remek ötlet, készül nálam is. Nagyon klasszak lettek! 450.- Ft?! Elképesztő!
VálaszTörlésGyönyörűek, és tényleg szuper ajándék. Én biztos örülnék neki :)
VálaszTörlésTényleg kész rablás megvenni, de elkészíteni annál nagyobb móka :D Én is láttam már több helyen, lehet kipróbálom :D
VálaszTörlésÉva, köszönöm!
VálaszTörlésGránátalma, olyan kicsi a tejszín mennyisége, hogy szerintem mindegy, melyik fajtát teszed bele. (Egyébként én habtejszínt használtam.)
Trollanyu, köszi!
Illéskrisz, köszönöm!
Petra, köszi! Tényleg nagyon drágák!
Wanna, köszönöm!
Panna, próbáld ki, szerintem ötletes! :)
Tejszín? Én nem látok a receptben. Kezdő vagyok, segítenétek, hogy mihez és hogyan kell?
VálaszTörlésAzóta elkészítettem, és javítottam a receptet, nem kell bele feltétlen tejszín. Ha viszont mégis szeretnél, akkor a csokoládéba kevered - miután az megolvadt- és egy evőkanállal.
Törlés