Thursday, December 8, 2011

Török sült tejberizs

A receptet Adélnál találtam. Már több receptet is kipróbáltam, de az ő változata hasonlít a legjobban arra, amit a török éttermekben lehet kapni. Nagyon finom volt! :)


Hozzávalók
  • 10 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek étkezési keményítő


Elkészítés
  1. A rizst feltesszük a vízzel főni, és mikor már magába szívta az összes nedvességet, hozzáöntjük a tejet, a cukrot, és az egyik csomag vaníliás cukrot.
  2. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, amíg felforr. Forrástól számítva 8 percig főzzük.
  3. Kevés tejjel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a tejberizshez.
  4. A tejberizst sütésálló tálkákba adagoljuk, és a tetejét megszórjuk a másik csomag vaníliás cukorral.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Mielőtt bekapcsolnánk, beleteszünk egy tepsit is, félig megtöltve vízzel.
  6. A tepsibe beleállítjuk a tálkákat, és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

16 comments:

  1. Tök jól néz ki, örülök, h ízlett. Afiyet olsun :))

    ReplyDelete
  2. Nagyon guszta:) Olyan,mint egy rizspuding, finom lehet.

    ReplyDelete
  3. Tényleg én is azt hittem rizspuding. Nagyon jól néz ki.Szeretem a finom rizses süteményeket.:))

    ReplyDelete
  4. Nagyon fincsi lehet, guszta! Ki is próbálnám csak nincs ilyen edényem, pedig nagyon szeretem a rizses édességeket!

    ReplyDelete
  5. Katuci, Vicuska, köszönöm!

    Adél, teşekkür ederim? (a google fordítóra bíztam magamat:D) Köszönöm a receptet, tényleg nagyon finom volt!

    Trollanyu, rizspudingot még nem ettem, de egyébként biztos hasonlít rá. Majd az is kipróbálásra kerül. :)

    Tücsi, köszi! Én is szeretem a rizses sütiket. :))

    Éva, nem kell hozzá ilyen edény, a lényeg, hogy sütésálló legyen! Jó hozzá pl. jénai tál is.

    ReplyDelete
  6. Ez tényleg nagyon jó recept, tejberizst csak a gyerekeimnek főztem eddig.
    A rizst nagyon szeretem, de inkább csak sósan köretnek, sushiban :)

    ReplyDelete
  7. Sushit még nem ettem, de kíváncsi lennék az ízére, valamikor mindenképp megkóstolom. :)
    Én mondjuk a rizst inkább tejberizsként szoktam enni, bár ez biztos annak köszönhető, hogy édesszájú vagyok. :))

    ReplyDelete
  8. Nagyon guszta :) nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet ilyen kicsi formát venni?

    ReplyDelete
  9. Én a Kikában vettem (Egyébként ez egy kb. 14 m átmérőjű, nagyobb felfújtforma.)

    ReplyDelete
  10. köszi a választ :) kellemes ünnepeket és további jó sütögetést :)

    ReplyDelete
  11. Elkészítettem és isteni lett, köszönöm a receptet és ajánlom mindenkinek...
    (keményítő helyett lisztet raktam bele, de így is nagyon jól sikerült)

    ReplyDelete
  12. Nagyon jól néz ki, tényleg olyan kinézetre, mint az eredeti!;-)
    Mindenképp kipróbáljuk! Ez a mennyiség kb. hány főre elég? Kb. 20-an leszünk, kemencézni fogunk a hétvégén, és gondoltam jó lesz nasinak! ;-)
    Előre is köszi a választ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt hiszem későn érkezik a válasz, ne haragudj:(
      Egyébként ha a 20 fő mind eszik egy picit, én akkor is minimum a háromszorosát készíteném el.:)

      Delete