Néhány éve csak ezt sütjük, egy rokontól kaptuk a receptet. Sütés után még szoktunk közé almákat tenni, hogy jó puha legyen.
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg méz
- 1 lapos kk szódabikarbóna
- 1 tk mézessütemény fűszerkeverék
- 0,7 dl tej
A díszítéshez:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítés
- A lisztet, a cukrot és a mézeskalácsfűszert összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat.
- A mézet felforrósítjuk, majd a keverék közepébe öntjük. Erre kerül a szódabikarbóna.
- Hozzáöntjük a tejet, és összegyúrjuk.
- Lisztezett deszkán sodrófával kinyújtjuk és tetszés szerinti figurákat szaggatunk belőle.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.
- A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük, majd ezzel díszítjük a mézeskalácsokat. Egy éjszakán át száradni hagyjuk.
Szépek lettek!
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlés