Friday, December 16, 2011

Almás gofri

Két receptet is kipróbáltam, de a gofrik mindkét alkalommal beleragadtak a sütőbe. Persze bosszankodtam, de azért nem adtam fel. Végül sikerült kifejlesztenem a saját almás gofri változatomat, úgyhogy ezek nem ragadnak bele, és nagyon finomak. Nekem 16 db jött ki belőle.


Hozzávalók
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 cs sütőpor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg cukor
  • 40 dkg reszelt alma
  • 1 tk fahéj

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a tejjel, és az almával. Hozzáadjuk a fahéjat is.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  4. A gofrisütőt felmelegítjük, és a gofrikat 3-4 perc alatt kisütjük.

7 comments:

  1. Örülök, hogy végül sikerült a gofridat megsütnöd, hogy nem ragadt oda.
    Megnéztem több receptedet is, nekem tetszenek, s a fotóid is szépek. További kellemes blogolást.

    ReplyDelete
  2. Nagyon guszta és finom lehet az elmával !

    ReplyDelete
  3. Mi tönkretettünk már egy gofrisütőt, ideje lenne újat beszerezni, elnézve alkotásodat:-) Nagyon finom lehet!

    ReplyDelete
  4. Szeretem a gofrit, még sosem sütöttem, nyáron a strandon szoktam enni :)
    Ügyes vagy! Én sem adom fel egykönnyen a dolgokat, szeretek kísérletezni.

    ReplyDelete
  5. Nagyon guszta! Végül sikerült, ügyes vagy. Ezt az almás változatot vittem is. :)

    ReplyDelete
  6. Hobbychef, köszönöm! Jólesik a dicséret.

    Éva, köszönöm!

    Gerdi, tényleg finom! Én elég gyakran készítek gofrit, jó, hogy van itthon gofrisütő. :)

    Panna, már küldöm is a légpostán. :D

    Wanna, próbálj ki valamilyent, ha van sütőd, mert a házi is nagyon finom. Én pl. strandon szerintem még nem is ettem. :)

    Petra, köszi!

    ReplyDelete