Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 cs sütőpor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg cukor
- 40 dkg reszelt alma
- 1 tk fahéj
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a tejjel, és az almával. Hozzáadjuk a fahéjat is.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
- A gofrisütőt felmelegítjük, és a gofrikat 3-4 perc alatt kisütjük.
Örülök, hogy végül sikerült a gofridat megsütnöd, hogy nem ragadt oda.
VálaszTörlésMegnéztem több receptedet is, nekem tetszenek, s a fotóid is szépek. További kellemes blogolást.
Nagyon guszta és finom lehet az elmával !
VálaszTörlésMi tönkretettünk már egy gofrisütőt, ideje lenne újat beszerezni, elnézve alkotásodat:-) Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta, én kérek ;)
VálaszTörlésSzeretem a gofrit, még sosem sütöttem, nyáron a strandon szoktam enni :)
VálaszTörlésÜgyes vagy! Én sem adom fel egykönnyen a dolgokat, szeretek kísérletezni.
Nagyon guszta! Végül sikerült, ügyes vagy. Ezt az almás változatot vittem is. :)
VálaszTörlésHobbychef, köszönöm! Jólesik a dicséret.
VálaszTörlésÉva, köszönöm!
Gerdi, tényleg finom! Én elég gyakran készítek gofrit, jó, hogy van itthon gofrisütő. :)
Panna, már küldöm is a légpostán. :D
Wanna, próbálj ki valamilyent, ha van sütőd, mert a házi is nagyon finom. Én pl. strandon szerintem még nem is ettem. :)
Petra, köszi!