Tuesday, January 17, 2012

Juhtúrós csirkesaláta

Ez egy olyan saláta, amit a húsevők is szívesebben fogyasztanak, hiszen van benne csirke. Akár ebédnek is megfelel, nemcsak köretnek.
Nekem ízlett, mindent szeretek ami benne van, de persze lehet variálni, ezt-azt kivenni/beletenni (pl. uborka, paprika).


Hozzávalók
  • 1 csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
  • 10 dkg juhtúró
  • 12 dkg paradicsom
  • 2 főtt tojás
  • 1 dl joghurt
  • 1 ek olívaolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés
  1. A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd az olajon megsütjük.
  2. A paradicsomot és a tojást apró darabokra vágjuk.
  3. A joghurtot kikeverjük a juhtúróval, picit sózzuk.
  4. A csirkét összekeverjük a paradicsommal és a tojással, majd ráöntjük az öntetet.

14 comments:

  1. Hú, ez ismét finom lehet:)

    ReplyDelete
  2. Ez nekem is így ahogy van nagyon ízlene! Guszta nagyon!

    ReplyDelete
  3. Guszta, s az üsszetevők alapján csak finom lehet.

    ReplyDelete
  4. Nagyon jól néz ki, mentem is a receptet, mostanában úgy is salátavacsorákat eszek. Tetszik!

    ReplyDelete
  5. Ez nagyon ínycsiklandozó lehet. :) Bár a túró nem a legjobb barátom, de egyszer kipróbálom, csak kicsit több zöldséggel. :)

    ReplyDelete
  6. Nagyon jó saláta recept! Egy szelet pirítóssal máris ennék belőle...:o)))

    ReplyDelete
  7. Kukkants be hozzám, van egy meglepim! :)

    ReplyDelete
  8. Köszönöm, Panna, neked külön a díjat is! :D

    ReplyDelete
  9. Szuper jó kis recept, és a juhtúróval különleges:))

    ReplyDelete
  10. Szia!
    Lehet, hogy buta a kérdés, de ez hideg vagy inkább meleg saláta? A szárnyas fűszerkeverék milyen összetevőkből áll? Köszönöm a válaszokat. Szeretném elkészíteni.

    Cornwall

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!
      Hideg saláta. Megnéztem, a fűszerkeverékben van só, bors, majoránna, hagyma, borsikafű, paprika, zsálya.
      Remélem ízleni fog!

      Delete