Monday, January 23, 2012

Bolognai táskák

Még régebben jutott eszembe az ötlet, hogy milyen lenne, ha a bolognai szószt leveles tésztában sütném meg. Szokás szerint eltelt egy kis idő, mire kiviteleztem az ötletet, de megérte kipróbálni, mert nagyon finom lett.
Ebből a mennyiségből nekem 18-20 db jött ki.



Hozzávalók
  • 17 dkg darált hús (pulyka)
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk bazsalikom
  • 0,5 tk oregánó
  • 1 csipet só
  • 25 dkg leveles tészta

Elkészítés
  1. A hagymát apró darabokra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. 
  2. Hozzáadunk még olajat, és a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. 
  3. Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a fűszereket, és a fokhagymát. Kb. 5-10 percig még főzzük. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4.  A leveles tésztát néhány mm vastagra kinyújtjuk, és 6x10 cm-es téglalapokat vágunk belőle. A lapok felére szószt halmozunk, befedjük őket a másik lappal, a széleket pedig alaposan összenyomkodjuk. 
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

22 comments:

  1. Hogy neked milyen jó ötleteid vannak:)

    ReplyDelete
  2. Úgy néz ki mint a töltött káposzták. Nem nagyon morzsálódik? Az íze biztosan nagyon finom lehet!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most, hogy így mondod, tényleg hasonlít a töltött káposztához. :D Nekem nem morzsálódott.

      Delete
  3. Nagyon jó ötlet:) A gyerekimnek nagyon ízlene:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi! Szerintem is ízlene nekik. :))

      Delete
  4. Jó ötlet és jól is néz ki! Tetszik nagyon.

    ReplyDelete
  5. Nagyon szuper, imádom a bolognait a mélyhűtő pedig tele van leveles tésztával! Tetszik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kipróbálod, írd meg, hogy sikerült! :))

      Delete
    2. Elkészült! Eszméletlen finom. Bár nem egészen bolognai töltelékkel, de csúcsszuper...:) Köszi. Holnap a blogon is megmutatom...:) Azt hiszem függő leszek!!!

      Delete
    3. Örülök, hogy ízlett! Kíváncsi vagyok a változtatásokra. :))

      Delete
  6. Ez nagyon jó ötlet. Én meg szoktam olyant csinálni ha több a szósz és a tészta már elfogyott, hogy rákenem kenyérre és úgy eszem :) Nyámi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetszik az ötleted, finom lehet a bolognai szendvics! :D

      Delete
  7. Előbb is megsüthetted volna, mert fantasztikus ötlet!!! :) Te sem mész a szomszédba egy kis kreativitásért!! :)

    ReplyDelete
  8. Nahát, Flóra, megint remekeltél:-) Van még leveles tésztám a mélyhűtőben...

    ReplyDelete
    Replies
    1. És mi lesz a sorsa? Bolognai táskák esetleg? :D

      Delete
  9. Flóra!
    Csak gratulálni tudok!!!Nagyon finom lehet!!!

    ReplyDelete