Praliné Zsuzsi ötletét alakítottam egy kicsit át. Nem teljesen Raffaello, és nem golyó, de azért finom. :D (Szerintem még jobb is, mint az eredeti.)
Hozzávalók
- 35 g + 90 g fehér csokoládé
- 35 ml tejszín
- 5 g vaj
- 1 ek kókuszreszelék
- 5 g apróra tört ostya
- 15 fél mandula
Elkészítés
- 90 g fehér csokit megolvasztunk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
- A hűtőben hagyjuk dermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, megszórjuk ostyával, majd ezt is hagyjuk megdermedni. Egy kis csokit hagyunk a bonbonok lezárásához is.
- A tejszínt felforraljuk a vajjal. Beleteszünk 35 g csokit, és homogénné keverjük. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
- A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket, és mindegyikbe egy-egy fél mandulát nyomunk. Hűtőbe tesszük 20 percre.
- Fehér csokival lezárjuk a bonbonokat, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
- Kifordítjuk a formából, ahol szükséges, levágjuk a széleket.
Haláliak!!! Olyan ügyes vagy!!! :D
VálaszTörlésSzuper, nagyon édesek a kis figurák! Nagyon ügyes vagy! :)
VálaszTörlésNagyon jópofák lettek ! Ilyen formát még nem is láttam!
VálaszTörlésCukik! Csak az a beragasztott szemű, na az nagyon zabos. :DDD
VálaszTörlésMicsoda fazonok:-) Fincsik, nem kétséges!
VálaszTörlésCukik, imádnivalók:) Nagyon ügyes vagy, gratula:)
VálaszTörlésMarha jók :)))
VálaszTörlésUgye milyen fincsi? Én is kipróbáltam már ezt a receptet.
Flóra, nagyon ügyes vagy, fenomenális figurákat kaptál!!! :D
VálaszTörlésNagyon aranyosak a figurák. A recept meg kitűnő, talán egyszer ezt is elkészítem, persze figura nélkül.:))
VálaszTörlésNagyon állat mindegyik! :-)
VálaszTörlésBarbi, köszönöm! :D
VálaszTörlésLilla, szerintem is édesek. :))
Éva, én már láttam korábban talán Colorsnál, de most örülök, hogy van egy saját is. :)
Petra, hátul is van egy mérges, aminek olyan kis ferde szeme van. :D
Gerdi, Trollanyu, köszi!
Adél, tényleg nagyon finom, most már én is tanúsíthatom! :)
Vicuska, köszi, tényleg fenomenálisak. :D
Tücsi, figurák nélkül is finom! :))
Katuci, köszi. :D
Örülök, hogy ízlett! :) A formák nagyon tutik!!
VálaszTörlésKöszi a receptet! :))
TörlésÜdv! Nagyon szuper ötlet! Milyen ostyát használtál és habtejszínből jó a hulala bele? Előre is köszi :))
VálaszTörlésHulalából is lehet, én olyan ostyát használtam, amilyet ostyaszelet készítéséhez használnak (ostya tortalap).
Törlés