A NoSaltyn kinéztem magamnak egy krémes receptet, most azt készítettem el.
Szerintem nagyon hasonlít a cukrászdában kaphatóra, érdemes kipróbálni. Persze ott biztos nem pudingporból készítik a krémet, gondolom házilag főzik, de a pudingpor megkönnyíti a dolgokat.
A krémes egy 35x24 cm-es tepsiben készült.
Hozzávalók
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
A krémhez:
- 4 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 1 l víz
- 9 tojásfehérje
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
- Két lapot nyújtunk belőle. A lapokat előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. (A tészta hólyagosodása ellen egy tipp, amit olvastam: a lapokat egy alufóliára tesszük, rájuk teszünk még egy alufólia réteget , majd egy nehéz tepsit, ami az egészet jól lenyomja, és így sütjük meg.)
- A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük a vizet is.
- A tojásfehérjéket a maradék (20 dkg) cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
- A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük.
- Ha besűrűsödött, óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
- Forrón, az egyik tésztalapra kenjük az egészet, majd rátesszük a másik tésztalapot (ezt előre kockákra vághatjuk, és úgy egyszerűbb lesz a szeletelés).
- Hagyjuk kihűlni.
Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom is! Gratulálok.
VálaszTörlésNagyon gusztusos!
VálaszTörlésÉn is szoktam készíteni, egy majdnem azonos recept alapján. :))
Ez gyönyörű lett, nagyon ügyes vagy:)
VálaszTörlésImádom a krémest, ez pedig gyönyörű, nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy, igazán kívánatos lett a krémes. Én még nem vettem a bátorságot, hogy ilyet süssek. De tervezem!
VálaszTörlésÜdvözöllek nálam!
Nagyon guszta lett! Szerintem finom ez a pudingos recept, egyszer készítettem én is hasonlóval. :)))
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek! :))
VálaszTörlésHúúú, nagyon jól néz ki a krémesed. Én sütök krémeseket, de ezt a cukrázdai fajtát még nem csináltam. Talán nem volt bátorságom hozzá, vagy nem is tudom. Majd összeszedem magam!!!!!
VálaszTörlésNekem ez volt az első. Szerintem a tieid is biztos mind nagyon finomak!
VálaszTörlésÉn például szeretném majd a házit is kipróbálni, hájas tésztával, és pudingpor nélkül.