Hozzávalók
- 20 dkg penne tészta
- 5 dkg sonka
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 főtt tojás
- 2 paradicsom
- 25 dkg natúr joghurt
- 2 dkg majonéz
- 1 kk mustár
Elkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzzük.
- A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a mustárral.
- A tojásokat, a sonkát és a paradicsomokat felvágjuk kis kockákra, majd a sajttal együtt beleforgatjuk a joghurtos öntetbe.
- A tésztát leszűrjük, megvárjuk, míg kihűl, majd belekeverjük az öntetbe.
Nagyon guszta lett:) Én gyakran készítek tészta salátát, igaz nem majonézzel, de úgy is fincsi. Gyors és laktató.
VálaszTörlésTetszik. Ki fogom majd próbálni. :)))
VálaszTörlésTrollanyu, köszi!
VálaszTörlésPetra, remélem ízleni fog!
Mi is imádjuk az ilyen tészta salátákat, nekem is furcsa volt elsőre, de aztán nagyon megtetszett.
VálaszTörlésAkkor nem vagyok egyedül. :)
VálaszTörlésÉn sem próbáltam még, de hamarosan itt az ideje! :) Nagyon finomnak látszik! :)
VálaszTörlésKöszi. :)
VálaszTörlésKedves Flóra,
VálaszTörlésviszem a tésztasaláta receptet!!! köszi!!!
Nincs mit! Ha elkészíted, számolj be róla, hogy ízlett! :)
VálaszTörlésKedves Flóra!
VálaszTörlésElkészítettem,és finom lett, máskor is elkészítem!
Örülök, hogy ez is bejött! Egyébként sokféleképpen lehet még variálni. Lehet beletenni pl. paprikát is, vagy más zöldségeket.
VálaszTörlésKedves Flóra,
VálaszTörlésA joghurtot mivel lehetne helyettesíteni?
Leginkább tejföllel.:)
VálaszTörlésEsetleg tejszínnel, bár abból kicsit kevesebbet tennék, hogy ne legyen túl folyós az öntet.