Az ötlet innen van. Lehet hozzá több mézet is tenni, én azért csak egy evőkanállal tettem bele, mert általában a sima teát is üresen, édesítők nélkül iszom.
Hozzávalók
- 1 őszibarackos teafilter
- 4 dl víz
- 2 őszibarack
- fél citrom leve
- 1 ek méz
- 9 jégkocka
Elkészítés
- A teafiltert forró vízben kiáztatjuk. A teát lehűtjük.
- Az őszibarackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, és a citrom levével együtt összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a mézet és a teát. Újra turmixoljuk.
- Három pohár aljába jégkockákat teszünk, és felöntjük a teával.
Igazán finom hűsítő, ebben a kánikulában.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, még ha itt nincs is kánikula:)
VálaszTörlésBizony én is szívesen elkortyolgattam volna ma, ha nincs is kánikula, de nagyobb a meleg, mint kánikula idején, legalábbis itt nálunk Marosvásárhely mellett, ma is 37 fokot mutatott a hőmérő.
VálaszTörlésDe jó! Ebben a melegben szuper frissítő! :)))
VálaszTörlésNagyon jó kis hűsítőt hoztál ebben a melegben :))
VálaszTörlésMrita, tényleg jó volt szürcsölgetni. :)
VálaszTörlésTrollanyu, jó nektek! :D Itt meg lehet sülni.
Kati, nálunk éppen "csak" 32 fok van.
Petra, Panna, köszi.
Szia Flóra! A citromfagyihoz tettem egy kiegészítést, ha tényleg szeretnéd elkészíteni, érdemes megnézni. Nekem a második adag jobban sikerült, mert tovább fagyott. :)))
VálaszTörlés