Kb. 10 perc alatt elkészül, és nincs benne semmi bonyolult. Ma sietve készítettem el, és így teljesen véletlenül megspóroltam a tésztájából 80 g vajat. Eredetileg úgy kellett beletenni a sütibe, hogy megolvasztjuk és kihűtjük. Én a megolvasztásáig jutottam el, aztán véletlenül a hűtőben hagytam, a tésztát pedig nélküle tettem be a sütőbe.
Amikor már javában eszegettük a kész sütit, akkor vettem észre a hűtőben árválkodó, rég kihűlt, és már megszilárdult vajat. Mindenesetre nem hiányzott a sütiből, úgyhogy megspóroltam egy kis pénzt, meg egy kis kalóriát. :))
Ebből kb. 20 db lesz, ha a gerezdek mentén vágjuk fel.
- 6 tojásfehérje
- 160 g porcukor
- 20 g vaníliás cukor
- 160 g liszt
- 1 tk reszelt citromhéj
- 30 g héjastól megdarált mandula
Elkészítés
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a mandulát, végül a lisztet.
- A masszát kivajazott, kilisztezett őzgerincformába simítjuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és 130 fokon 40-50 percig sütjük, amíg a teteje repedezni nem kezd.
Ez valóban akkor habkönnyű, guszta nagyon! Mandula helyett/ mert nem szoktam használni/, szerinted dió is jó ugye?
VálaszTörlésNagyon klasszul néz ki:) Gyűjtöm most én is a fehérjéket, pavlovát szeretnék sütni, de ez is nagyon csábító:)
VálaszTörlésNálam is gyűlnek a fehérjék, jó ötletet adtál. :)))
VálaszTörlésMilyen kellemes a struktúrája, nem is gondoltam volna!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet ez a habszelet, én is köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Valószínűleg én is dióval fogom elkészíteni, a mandula nálunk sem menő.
VálaszTörlésÉva, nyugodtan használhatsz diót, azzal is ugyanolyan finom lesz! :)
VálaszTörlésTrollanyu, a pavlova is nagyon finom lehet, kíváncsian várom a receptjét!
Petra, készítsd el, nagyon finom! :))
Vicuska, szerintem a liszt miatt annyira nem érezni a tésztájában (legalábbis külsőleg nem látni), hogy tele van tojásfehérjével.
Thia, készítsd nyugodtan azzal!
Nálam is összegyűltek a fehérjék! Ez jó ötlet , de lehet, hogy sem mandula , sem dió nem kerül bele nálam. Majd kitalálom, hogy mivel helyettesíthetném! Recept mentve ! Köszi! :)
VálaszTörlésMarika, mit szólsz a mákhoz? Szerintem azzal is jó lehet. :)
VálaszTörlésJól hangzik ez a süti recept! Tetszik, hogy gyorsan elkészíthető :))
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :))
VálaszTörlésEddig főleg pavlovát sütöttem és írókát kevertem fölösleges tojásfehérjéből, de ez remekül hangzik. Azt hiszem levendulás cukorral fogom megsütni. Köszi :)
VálaszTörlésHmm, levendulás cukorral biztos finom! Még nem ettem semmit, amiben valami levendulás, de szívesen kipróbálnám. :))
VálaszTörlésFlóra, megsütöttem, összesen 40 gr levendulás cukorral (20 gr porcukor + 20 gr cukor a vaníliás helyett), nagyon finom lett, pikk-pakk fogyott, fotózni sem volt időm. Majd legközelebb :) Köszi! :)
VálaszTörlésGarffyka, örülök, hogy ennyire ízlett! :)
VálaszTörlés