A süti egy 30x40 cm-es tepsiben készült.
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 5 dkg + 1 tk cukor
- 2 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 5 dl habtejszín
- 40 dkg őszibarack
Elkészítés
- A lisztet tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadunk egy teáskanál cukrot és 0,5 dl langyos tejet, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
- Az 5 dkg cukrot összekeverjük 2 dl langyos tejjel, a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a csipetnyi sóval, majd a kovászhoz adjuk. Sima tésztát gyúrunk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük.
- A kelt tésztát átgyúrjuk, és 1-2 cm vastaggá nyújtjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és további 15 percig kelesztjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk a cukorral, a keményítővel és a tejszínnel, és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd a tésztára simítjuk.
- A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd eloszlatjuk a krémrétegen.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 40 percig sütjük.
Ezt most azonnal ide elém!!!! :))))
VálaszTörlésNagyon guszta,jöhet nekem is:)
VálaszTörlésBármi jöhet ami barackos, ez a pite is.
VálaszTörlésFriss barackból sokkal finomabb!!!
VálaszTörlésNagyon guszta,én is kérek egy szelettel . :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Megkóstolnám szívesen, még barackos pitét nem ettem...
VálaszTörlésGyorsan küldök is mindenkinek egy szeletet. :))
VálaszTörlésLégyszi nekem is küld egy szeletkét, ha maradt még :)) Nagyon guszta!!
VálaszTörlésKöszi! Küldöm a te adagodat is! :D
VálaszTörlés