2012. január 10., kedd

Fehér trüffeltorta

Egy barátnőmnek, Gabinak készült a szülinapjára, még szilveszter előtt ünnepelte. Finom, de tömény, egy szeletnél többet nehezebb legyűrni. Még a barátnőmön is sikerült kifognom, nem bírta egyszerre legyűrni az egészet. :D


Hozzávalók

Tésztához:
  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 75 g liszt
  • 75 g olvasztott fehér csokoládé

Krémhez:
  • 4,5 dl habtejszín
  • 525 g fehér csokoládé
  • 375 g túró

Díszítéshez:

Elkészítés
  1. A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a fehér csokit, majd csomómentesre keverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. A tejszínt felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk.
  4. Belekeverjük a túrót. A keveréket eloszlatjuk a tortán, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta! Látom a krémnél itt is tejszín és túró van. Ezt én még így eddig nem próbáltam, csak ma ahogy készítettem a te recepted által a túrórudi süteményed. Nagyon finom együtt a tejszín és a túró!

    VálaszTörlés
  2. Rajtam biztos nem fogna ki egy szelet!! Istenien néz ki! Ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki a tortád, biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  4. Ha ilyen tömény egyszer megsütöm anyának, hátha le tud mondani picit az édességekről, meg a krémes sütikről :D

    VálaszTörlés
  5. Márti, Kati, köszönöm!

    Éva, a túró és a tejszín igencsak passzolnak. :D De ebben még fehér csoki is van, attól még jobb. :)

    Barbi, rajtam is éppen csak kifogott. :D Persze ez attól is függ, mennyit evett előtte az ember.

    Marisz, köszönöm!

    Panna, süsd meg! :D

    VálaszTörlés
  6. Flóra,vittem a receptet,csodás ahogy látom!!!Nem baj ha tömény,nem nagyon macerás,és legalább nem lehet megenni egyszerre,beosztjuk!!!!!Ha időhiánnyal küzdünk ez tökéletes,több napra elég.Köszi!!!

    VálaszTörlés