Karamellás, mert szeretem.:)
Hozzávalók
- 10 g kristálycukor
- 10 g vaj
- 25 g sós pörkölt földimogyoró
- 50 g cukrozott sűrített tej
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés
- A csokit megolvasztjuk, és kikenjük vele a bonbonforma mélyedéseit. Hűtőbe tesszük, míg megdermed.
- Utána egy újabb réteget rákenünk, majd megint a hűtőbe tesszük.
- A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet. Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatosan keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük. Belekeverjük a mogyorót. Kicsit hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a bonbonformák mélyedéseit (gyorsan kell, mert a csoki olvadozik).
- A maradék csokival lezárjuk a bonbonokat. Félórára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk a formából. Ahol szükséges, levágjuk a széleket.
Itt is még egyszer köszönöm, hogy részt vettél a játékban!
VálaszTörlésPrivátban küldeném a címem, ahova a bonbonokat kérem! :)))
Jújjj! Ezt én is szeretném!
VálaszTörlésMár nagyon a bonbonok szerelmese lettél?:-)) Nagyon jól néz ki, az íze csak finom lehet!
VálaszTörlésSzuper képet készítettél róla, nagyon jól néz ki. Guszta fotó. :P
VálaszTörlésJesszus Flóra, engem ezzel a bonbonnal virtuálisan megöltél:)Imáááááádom a Snickerst! Hát még ezt, hogy falnám:)Még sosem készítettem bonbont:( Ez az egy tart vissza, hogy elkészítsem:)
VálaszTörlésNnnnna, a Snickers szeleted után ez most feltette az i-re a pontot :)
VálaszTörlésLátom belehúztál a karamellás receptek készítésébe. :) Az biztos, hogy mennék hozzád előkóstolni :)
VálaszTörlésEzt én is szeretném :) Ahogy elnézem, kezdő bonbon készítők is elkészíthetik, nagyon szuper!
VálaszTörlésMegint milyen csodásat ügyeskedtél!
VálaszTörlésHú, de megennék most egy ilyet...
VálaszTörlésSok sikert az érettségin :)
TücsökBogár, én köszönöm a játékot! A bonbonokat meg küldöm:)
VálaszTörlésKonyhavirtuóz, akkor neked is küldök!:D
Éva, megszerettem a bonbonokat.:)
Gabriella, köszönöm!
Nyammm, nyugodtan állj neki, mert nem nehéz!:)
Szofi, köszi!
Panna, szeretem a karamellát, úgyhogy a SAD kapóra jött.:)
Márti, nyugodtan el lehet készíteni, csak egy szilikonbonbonforma meg egy ecset kell:)
Gerdi, köszönöm!
Enn, köszi, az érettségin majd még igyekszem:))