Általában mi nem is teszünk bele cukrot, mert anélkül is finom, de ezt nyugodtan lehet variálni.
Hozzávalók
- alma
- fahéj
- cukor
- víz
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és kisebb darabokra vágjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára pároljuk.
- Ízlés szerint fahéjjal és cukorral ízesítjük (nem is muszáj hozzá tenni).
- Összeturmixoljuk.
Hű, de rég ettem :) Van is almám, de ha minden igaz most pite lesz belőle :)
VálaszTörlésEz tényleg nagyon finom, pont ma készített almaszószt a férjem, malac mellé:)
VálaszTörlésHa nem turmixoljuk le, akkor kompót, szeretem. :) Mikor a gyerekeim kicsik voltak sok almát(nyersen)reszeltem nekik, kis kekszet vagy babapiskótát hozzá. Mindig többet készítettem mint amit megettek, sejted miért?? :DDD
VálaszTörlésPárom imádná, én inkább nyersen.
VálaszTörlésImádom...:)
VálaszTörlésPanna, a pite isteni finom.:))
VálaszTörlésErika, mi is szeretjük!:) És tök jól illik a húsok mellé!
Csilla, sejtem miért...:D
Kati, amúgy én is jobban szeretem az almát nyersen, de ha már nem lehet vele mit kezdeni, akkor jól jön ez a megoldás.:)
Lilla, én is.:))