A Mindmegettén nyertem egy receptemmel egy főzőkurzust, a Chefparade főzőiskolában. Végigfőztünk/sütöttünk egy menüt, amit aztán megettünk (cukkinikrémleves, supreme csirkemell rukkola-pestós tésztaágyon, kávés csokoládé mousse).
Szögezzük le, hogy én egyáltalán nem szeretem a cukkinit. De ez a leves valami isteni, nekem nagyon ízlett.:))
Még annyit lehet vele variálni, hogy levesbetétnek 15 dkg cukkinit 1x1 cm-es kockákra vágunk, kevés olívaoolajon megpirítjuk, enyhén sózzuk, a végén pedig 6 levél aprított bazsalikommal összeforgatjuk.
A főzőkurzusról képek és beszámoló a Mindmegettén.
Hozzávalók
- 500 g cukkini
- 200 g burgonya
- 100 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,3 dl olívaolaj
- 1,5 dl főzőtejszín
- 5 dl zöldségalaplé
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 csokor friss petrezselyem
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- só
- bors
- A vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- A cukkinit és a burgonyát megmossuk, (a burgonyát meg is hámozzuk, a cukkinit nem kell), felkockázzuk, és a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és belemorzsoljuk a kakukkfüvet.
- A fokhagymát aprítva a zöldségekhez adjuk.
- Felöntjük a zöldségalaplével, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a petrezselymet és a parmezánt. Az egészet krémessé turmixoljuk.
- Ha már nem forró, a tejszínt is hozzákeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése