Hozzávalók
Égetett tésztához:
- 90 g liszt
- 30 g vaj
- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 dl víz
Krém:
- 250 g mascarpone
- 300 g eper
- 50 g porcukor
Elkészítés
- A vizet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk.
- Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg a massza elválik az edény falától.
- Levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a tojásokat (robotgéppel könnyebb).
- A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd spirál alakban a belsejét is kitöltjük. A szélét áthúzzuk még kétszer-háromszor, hogy a tortának oldala is legyen.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
- A mascarponét összeturmixoljuk 150 g eperrel és a porcukorral.
- A krémet a tésztára kenjük. A maradék epret félbevágjuk, és feldíszítjük vele a tortát.
Gyönyörű, isteni könnyű kis torta lehet. Apukádnak boldog szülinapot:)
VálaszTörlésNagyon "jópofa" a torta elkészítésének a módja is, meg maga a torta is!
VálaszTörlésTrollanyu, átadom neki!:)
VálaszTörlésMarisz, köszönöm!
Hű, de jól néz ki :)
VálaszTörlés