Saturday, May 26, 2012

Epres fánktorta

Apa szülinapjára készítettem ezt a tortát. Valami könnyűt szerettem volna, ezért választottam az égetett tésztát, és a mascarpones krémet. Egyébként a nutellás fánktortát alakítottam át. Mindenkinek nagyon ízlett.:)


Hozzávalók

Égetett tésztához:
  • 90 g liszt
  • 30 g vaj
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz

Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 300 g eper
  • 50 g porcukor

Elkészítés
  1. A vizet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk.
  2. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg a massza elválik az edény falától.
  3. Levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a tojásokat (robotgéppel könnyebb).
  4. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd spirál alakban a belsejét is kitöltjük. A szélét áthúzzuk még kétszer-háromszor, hogy a tortának oldala is legyen.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
  6. A mascarponét összeturmixoljuk 150 g eperrel és a porcukorral.
  7. A krémet a tésztára kenjük. A maradék epret félbevágjuk, és feldíszítjük vele a tortát.

4 comments:

  1. Gyönyörű, isteni könnyű kis torta lehet. Apukádnak boldog szülinapot:)

    ReplyDelete
  2. Nagyon "jópofa" a torta elkészítésének a módja is, meg maga a torta is!

    ReplyDelete
  3. Trollanyu, átadom neki!:)

    Marisz, köszönöm!

    ReplyDelete