Hozzávalók
- 10 dkg mák
- 15 dkg méz
- 3 dkg apróra vágott dió
- 1 ek sűrű lekvár
Elkészítés
- A mákot kétszer átdaráljuk.
- Egy lábasban elkezdjük a mézet melegíteni. Ha már folyékony, hozzáadjuk a mákot, majd 5-6 percig melegítjük, amíg a mák barnulni kezd.
- Levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a többi hozzávalót.
- Egy folpackkal bélelt csészébe öntjük, és ha lehűlt, néhány órára hűtőbe tesszük.
Jó tömény finom édesség lehet! Különleges!
VálaszTörlésHú de jó kis masszív mákos finomság!:)
VálaszTörlésSzuper! :-)
VálaszTörlésLecsúszna most egy hajszálvékony szelet:)) Gyönyörűségesek a képeid:)
VálaszTörlésÉva, tényleg tömény, de valamiért nekem nagyon ízlik.:)
VálaszTörlésErika, nagyon mákos, az biztos.:)
Teller-cake, köszi!
Szofi, köszönöm! Nekem több is lecsúszna egy hajszálvékony szeletnél...:)