2011. július 27., szerda

Nutellás kenyérfelfújt

Ezt a receptet még akkor találtam ki, amikor a hawaii melegszendvicset készítettem. Ott le kell vágni a kenyérszéleket, de nekem nem volt szívem kidobni, mindenképpen akartam vele kezdeni valamit.
Aztán jött az ötlet, hogy lehetne belőle valamilyen kenyérfelfújtat sütni, Nutellával pedig semmiképpen sem lehet rossz... Végül finomabb lett, mint amire számítottam. Mondjuk ronda, de finom.
Azóta ezt a receptet használom, mikor van egy kis kenyér, amit már nem ennénk meg, de ebbe beletenni még jó.


Hozzávalók
  • 22 dkg szikkadt kenyér
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg Nutella
  • 2 tojás
  • vaj

Elkészítés
  1. A kenyeret apró darabokra vágjuk, és tejbe áztatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és összekeverjük. Négy kisebb felfújtformát kivajazunk, és eloszlatjuk bennük a masszát.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon praktikus és guszta recept, ötletes ahogy kitaláltad hogy semmi ne menjen kárba!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nem, nem ronda és igen, kérek!!! :-)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem sem ronda. Már csak egy szuflé forma hiányzik és kipróbálom, ígérem, mert tényleg praktikus recept!

    VálaszTörlés
  4. Ötletes, és szerintem sem ronda :)

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek, nem ronda! Finooooom! :)

    VálaszTörlés
  6. Éva, köszönöm, tényleg nem szeretek semmit kidobni. :)

    Katucikonyha, küldeném is rögtön, ha lehetne! :D

    Panna, én is sokáig keresgéltem szuflé formát, aztán a Kikában találtam. De anélkül is el lehet készíteni, attól még az íze ugyanolyan. Ráadásul ez pont nem az a "tipikus felfújt", mert nem emelkedik ki a formából sem. Bár a neve miatt persze jobb a formában. :))

    Márti, Petra, Okki, köszönöm!

    VálaszTörlés