2011. július 3., vasárnap

Zsemlében sült sonkás tojás

Nagyon finom és ötletes recept. Andi konyhájában találtam. Sima melegszendvicsek után egy kis változatosság. :)
Kicsit nehézkes úgy megtölteni a zsemléket, hogy egyáltalán ne folyjon ki a tojásfehérje, de szerintem nem akkora probléma, ha egy kicsi mellé megy belőle, a sütőpapírról azt is meg lehet eszegetni.
Ha nem szeretnénk, hogy a tükörtojás lágy maradjon, akkor a sütés után betehetjük néhány másodpercre a mikróba.
Természetesen a sajton és a sonkán kívül lehet mást is a tojás alá rakni: hagyma, paradicsom, paprika. Ízlés dolga.
És egy kis témaváltás: a jövő héten nem leszek, mert elutazunk Londonba. :))



Hozzávalók
  • 2 zsemle
  • 4 tojás 
  • 4 szelet sajt 
  • 4 szelet sonka 

Elkészítés
  1. A zsemléket kettévágjuk, kibelezzük, és egy tepsibe rakjuk. 
  2. A zsemlékbe belefektetjük a sonkát, arra pedig a sajtot. 
  3. Ráütjük a tojást, és megsózzuk. 
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, amíg a fehérje ki nem fehéredik.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Jó ötlet! Jó utat kívánok nektek és jó kikapcsolódást, ja meg szép időt!

    VálaszTörlés
  2. Gratula Neked a nyereményedhez!:-)
    Jó utat és jó pihenést kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  3. Majd nézz be hozzám, mert te nyerted az újság előfizetést. Gratulálok

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm így utólag is a jó kívánságokat, tegnap értem haza, és nagyon jó volt! :)

    Bianka, köszönöm szépen, nagyon örülök! Elküldtem az e-mailedre a címemet. :)

    VálaszTörlés