Lehet köretként fogyasztani (mondjuk nokedli helyett), de főételként is megállja a helyét (akkor tehetünk hozzá még plusz reszelt sajtot vagy szalonnát, vagy akármi mást).
Édesen is el tudnám képzelni, egyszer biztos kipróbálom (gondolom, úgy a túrógombócra hasonlítana, a formáját kivéve).
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 4 tojás
- 10 dkg búzadara
- 4 dkg liszt
- 2 ek olaj
- 8 dkg tejföl
- só
Elkészítés
- A tojásokat a túróval összekeverjük, és megsózzuk.
- Hozzákeverjük a grízt is. A masszát 30 percig állni hagyjuk.
- A masszához keverjük a lisztet is.
- Teáskanál segítségével (vagy kézzel) galuskákat formálunk a tésztából. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rászedjük a galuskákat, tejfölt keverünk hozzá, és kicsit átkeverjük.
Nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésNagyon guszta! Nem sokban különbözik a túrógombóctól, biztos nagyon finom!
VálaszTörlésKöszönöm, tényleg finom. :)
VálaszTörlésHa édes lenne, még jobban hasonlítana (bár hallottam már sós túrógombócról is), akkor már csak a forma lenne különbség, meg hogy nem forgatjuk zsemlemorzsába. :)
Ezt elmentem engedelmeddel. :)
VálaszTörlésTermészetesen megengedem. :D
VálaszTörlés