2011. július 15., péntek

Túrógaluska

Gyorsan kész van, nem kell vele sokat bajlódni, nagyon finom. (És nem kell sütni, ami ebben a nyári melegben plusz pont.) A receptet itt találtam.
Lehet de köretként is fogyasztani (mondjuk nokedli helyett), de főételként is megállja a helyét (akkor tehetünk hozzá még plusz reszelt sajtot  vagy szalonnát, vagy akármi mást).
Édesen is el tudnám képzelni, egyszer biztos kipróbálom (gondolom, úgy a túrógombócra hasonlítana, a formáját kivéve).


Hozzávalók
  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 4 dkg liszt
  • 2 ek olaj
  • 8 dkg tejföl

Elkészítés
  1. A tojásokat a túróval összekeverjük, és megsózzuk.
  2. Hozzákeverjük a grízt is. A masszát 30 percig állni hagyjuk.
  3. A masszához keverjük a lisztet is.
  4. Teáskanál segítségével (vagy kézzel) galuskákat formálunk a tésztából. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
  5. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rászedjük a galuskákat, tejfölt keverünk hozzá, és kicsit átkeverjük.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nem sokban különbözik a túrógombóctól, biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, tényleg finom. :)
    Ha édes lenne, még jobban hasonlítana (bár hallottam már sós túrógombócról is), akkor már csak a forma lenne különbség, meg hogy nem forgatjuk zsemlemorzsába. :)

    VálaszTörlés