Nem volt nehéz helyettesíteni, csak paradicsompürét és kétféle fűszert kellett hozzá adnom. Bár a rafinéria tasakjára az van ráírva, hogy tartósítószert és ízfokozót nem tartalmaz, azért én mégis úgy gondolom, hogy ez a megoldás egészségesebb.
A tészta pedig nagyon finom. Ha az egész nem fogy el ebédkor, akkor vacsorára meg is lehet melegíteni, úgyis jó.
Ez kb. 2-3 személyre elegendő adag, és egy 21x21 cm-es tepsiben készült.
Hozzávalók
- 20 dkg penne tészta
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 20 dkg darált hús (pulyka)
- 1, 75 dl tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 25 dkg paradicsompüré
- 1 kk szárított oregánó
- 1 kk szárított bazsalikom
- só
Elkészítés
- A tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
- A hagymát apró szeletekre vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
- A hagymához hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk paradicsompürét, a fűszereket, és sózzuk.
- 10 perc alatt kis lángon készre főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát.
- A sajtot lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel és a tojással. Sóval ízesítjük.
- A húsos tésztát egy jénai tálba simítjuk és felöntjük a tojásos keverékkel.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Nagyon guszta! Ugye, hogy néha mennyire átverik az embereket? Egy sietős anyuka, lehet, hogy el sem gondolkodik rajta, hanem azt hiszi, hogy ez csak porból készülhet. Jól döntöttél. :D
VálaszTörlésNagyon klassz, én is gyakran készitek ilyen egytálételeket, gyors, finom, mindenki szereti és egy kis "rafinériával" ezerféleképpen variálható:)
VálaszTörlésNagyon guszta lett, és valóban mennyivel olcsóbb ha magunknak fűszerezzük és még ízletesebb is mert azt teszünk bele amit szeretünk!
VálaszTörlésÉn is hasonlóan vélekedem, jobb ha magunk fűszerezzük, nagyon guszta lett.
VálaszTörlésMindenkinek igaza van. :))
VálaszTörlésUgyanannyi időbe telt beleönteni a paradicsompürét, mint a vizet meg a port, olcsóbb is, és lehet variálni is. :)
Nagyon gusztusos!
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár rád egy meglepetés!
VálaszTörlésKukkants be hozzám meglepetés vár!
VálaszTörlésKedves Flóra, ahhoz képest, hogy 2009-ben kezdted a sütést-főzést, szép és változatos a blogod. További jó munkát!!
VálaszTörlésKedves Tücsi, köszönöm szépen, jólesik a dicséret! :)
VálaszTörlés