2011. július 25., hétfő

Túrómorzsa

Eleinte egy igencsak rossz recepttel indítottam ezt a finomságot. Túl sok volt benne a tej, és az egész massza csak nagy nehézségek árán vált morzsává. Utána a felére csökkentettem a tej mennyiségét, de az sem vált be. Úgyhogy volt egy kis bosszankodás, de megérte, mert végül sikerült kikísérleteznem a tökéletes túrómorzsa receptet: könnyen morzsává válik, és nagyon finom is. Változatosság a császármorzsa után.


Hozzávalók
  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor 
  • 1,5 dl tej 
  • csipet só 
  • 15 dkg liszt 
  • 3 dkg vaj

Elkészítés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. 
  2. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a tejjel, a túróval, a sóval és a liszttel. 
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. 
  4. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett! Most már akkor van egy tuti kikísérletezett sikeres recepted!:-))

    VálaszTörlés
  2. Érdekes recept, még sosem hallottam turómorzsáról eddig.

    VálaszTörlés
  3. Nem hallottam még én sem erről az ételről eddig, de rossz nem lehet:) Főleg, hogy mostmár ez a tuti recept. Látom te is szereted a túrós ételeket:)

    VálaszTörlés
  4. Mascarponés császármorzsáról már halottam. Ez is hasonlóan finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom az előttem szólókhoz, én sem hallottam még ilyenről, de biztosan nagyon finom! Köszi a tuti receptet! Elmentettem!:)

    VálaszTörlés
  6. Éva, köszönöm!

    Kati, örülök, hogy tudtam valami újat mutatni. :)

    Trollanyu, tényleg szeretem a túrós recepteket, itt is rengeteg van (most megnéztem, 21). :D

    Petra, én viszont a mascarponés császármorzsáról még nem hallottam. Mennyiben különbözik a simától?

    Marika, remélem ízleni fog, ha egyszer majd elkészíted!

    VálaszTörlés