Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 15 dkg liszt
- 3 dkg vaj
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a tejjel, a túróval, a sóval és a liszttel.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
- A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
Nagyon guszta lett! Most már akkor van egy tuti kikísérletezett sikeres recepted!:-))
VálaszTörlésÉrdekes recept, még sosem hallottam turómorzsáról eddig.
VálaszTörlésNem hallottam még én sem erről az ételről eddig, de rossz nem lehet:) Főleg, hogy mostmár ez a tuti recept. Látom te is szereted a túrós ételeket:)
VálaszTörlésMascarponés császármorzsáról már halottam. Ez is hasonlóan finom lehet. :)
VálaszTörlésCsatlakozom az előttem szólókhoz, én sem hallottam még ilyenről, de biztosan nagyon finom! Köszi a tuti receptet! Elmentettem!:)
VálaszTörlésÉva, köszönöm!
VálaszTörlésKati, örülök, hogy tudtam valami újat mutatni. :)
Trollanyu, tényleg szeretem a túrós recepteket, itt is rengeteg van (most megnéztem, 21). :D
Petra, én viszont a mascarponés császármorzsáról még nem hallottam. Mennyiben különbözik a simától?
Marika, remélem ízleni fog, ha egyszer majd elkészíted!